Опублікували закон про безкоштовне харчування для дітей переселенців

Читать на русском
Закон про безкоштовне харчування для дітей внутрішніх переселенців у четвер, 20 лютого, був опублікований у виданні Голос України.

У четвер, 20 лютого, закон про безкоштовне харчування для дітей внутрішніх переселенців опублікували у виданні «Голос України».

Документ набуде чинності за три місяці з дня опублікування.

Динаміка міграції в Україні: де живе найбільше зареєстрованих переселенцівЗначна кількість переселенців знялися з реєстрації у Донецькій області та Києві. Додалося внутрішньо переміщених осіб у Харківській та Івано-Франківській областях.

У законі йдеться, що дітям грудного віку та дітям другого року життя, які входять до складу малозабезпечених сімей та/або постраждалих у результаті Чорнобильської катастрофи і мають статус дитини, яка постраждала внаслідок військових дій і збройних конфліктів, або з числа внутрішньо переміщених осіб, за рахунок держави гарантується забезпечення дитячим харчуванням.

Також відповідно до закону харчування за рахунок держбюджету надається дітям із перерахованих вище категорій і під час навчання у дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форми власності.

Нагадаємо, у вівторок глава держави Володимир Зеленський підписав цей проєкт закону.

А 16 січня нардепи прийняли в другому читанні законопроект №0930 про безкоштовне харчування для дітей внутрішніх переселенців.

Як відомо, в Україні станом на початок лютого налічується 1 млн 439 тисяч 965 внутрішньо переміщених осіб. «Слово і Діло» відстежило динаміку змін у міграції населення з окупованих територій України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: