Коронавірус в Україні: виші переводять на дистанційку, а в школах раніше почнуться канікули

Читать на русском
Через епідемію коронавірусу в Україні виші тимчасово будуть переведені на дистанційне навчання, а осінні канікули в школах розпочнуться раніше.
фото Фокус

Через епідемію коронавірусу в Україні виші тимчасово будуть переведені на дистанційне навчання, а осінні канікули в школах розпочнуться раніше.

Про це повідомив голова медичного комітету Верховної ради Михайло Радуцький в Facebook з посиланням на рішення, схвалені на нараді у президента Володимира Зеленського.

«Тимчасово переводимо виші на дистанційне навчання. Це рішення повністю підтримує керівництво навчальних закладів. На жаль, вже є кілька спалахів зараження співробітників і студентів, а також смертельні випадки. Минулого тижня загинув декан географічного факультету КНУ ім. Шевченко», - заявив Радуцький.

«Осінні канікули в школах мають початися раніше. Дату початку канікул визначає місцева влада, але оптимально, якщо канікули стартують вже на наступному тижні, до 15 жовтня», - повідомив він про рішення, яке прийняли на нараді.

Депутат також повідомив, що у червоних і помаранчевих зонах запроваджується обмеження роботи закладів громадського харчування - вони будуть закриватися о 22:00.

«Масові «гулянки» в клубах закінчилися. Це стосується і всіх масових заходів. Дивитися на порушення заборони «крізь пальці» влада більше не збирається. Єдина ефективна форма контролю за дотриманням масочного режиму - введення відповідальності власників приміщень», - додав Радуцький.

Пресслужба президента і МОЗ поки що не повідомляють про подібні рішення.

Раніше в МОН закликали перевести школи на дистанційне навчання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: