Зеленський виключив Фокіна з ТКГ

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський звільнив Вітольда Фокіна від виконання обов'язків першого заступника голови делегації України в Тристоронній контактній групі.
скрін відео Youtube

Президент України Володимир Зеленський своїм указом звільнив Вітольда Фокіна від виконання обов'язків першого заступника голови делегації України в Тристоронній контактній групі.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ в середу, 30 вересня.

Призначення Фокіна в ТКГ: до яких наслідків призведуть кадрові скандалиКадрові скандали, які часто в Україні супроводжують призначення на ту чи іншу посаду, згодом вплинуть на підтримку України міжнародними партнерами, вважає експерт.

Так, указом №414 Вітольд Фокін виведений зі складу делегації України в ТКГ і звільнений від виконання обов'язків першого заступника голови делегації.

«Для президента є принциповим, щоб усі, на кого покладено виконання функцій від імені держави, завжди керувалися у своїй діяльності та висловлюваннях національними інтересами України й чинили справедливо», - йдеться в повідомленні.

Зеленський констатував, що Вітольд Фокін «відступив насамперед від справедливої ​​оцінки тимчасової окупації Росією Криму, міста Севастополя, окремих районів Донецької та Луганської областей нашої держави».

«Представляти держава на будь-якому рівні - це не шанс для особистих поглядів і амбіцій, це - безумовний обов'язок втілювати в життя позицію держави і інтереси українського народу», - підкреслили в ОПУ.

Робота української делегації в Тристоронній контактній групі продовжиться на основі чіткого розуміння повного контролю Росією тимчасово окупованих територій України, заявили у Зеленського.

«Підкреслюємо, що не можна просто назвати миром умови тимчасової окупації частини нашої території, заплющивши очі на існування окупаційних структур та повну відсутність безпеки на цій території. Потрібно вивести з України всі незаконні збройні формування, їхню військову техніку, провести повну деокупацію та повернути Україні контроль над частиною кордону з Росією», - резюмували в Офісі президента.

Нагадаємо, Вітольд Фокін заявив, що поки не бачить доказів того, що на Донбасі ведеться війна між Україною і Росією.

У Верховній раді закликали президента Володимира Зеленського відкликати Фокіна зі складу ТКГ.

Також на висловлювання Фокіна відреагували в РНБО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: