Справа «Шовкового шляху»: судді ВАКС заявили про втручання

Читать на русском
Судді антикорупційного суду заявили про спроби втручання в їхню діяльність обвинуваченим разом із його захисниками.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Судді Вищого антикорупційного суду заявили про втручання в їхню діяльність обвинуваченим у справі «Шовкового шляху» про заволодіння понад 98 млн грн ПАТ «Укрзалізниця» в результаті закупівлі пального за завищеними цінами.

Про це повідомляє пресслужба суду.

«Один з обвинувачених та його захисники здійснили спробу незаконного впливу на колегію суддів Вищого антикорупційного суду для перешкоджання кримінальному провадженню, шляхом усунення колегії суддів від розгляду кримінального провадження», – інформують у ВАКС.

У суді розповіли, що обвинувачений начальник філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» УЗ Руслан Гусак та його адвокати ще до ухвалення рішення по суті подали до генерального прокурора заяву про вчинення злочину суддями ВАКС у зв'язку із начебто винесення ними свідомо неправосудної ухвали. Поряд із цим, зі створених штучно підстав, вони заявили суддям відвід.

За даними слідства, упродовж 2016-2017 років службові особи філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» УЗ, зловживаючи своїм службовим становищем, заволоділи коштами УЗ в сумі 98,2 млн грн шляхом документального оформлення безтоварних операцій з придбання мазуту флотського і дизельного пального у ТОВ «Скела Терциум». Проте фактично вказані матеріали не постачались ні до поромів, для потреб яких укладались договори на пальне, ні до орендованих резервуарів.

Серед обвинувачених 4 службові особи філії ЦТС «Ліски» УЗ та 2 – керівники приватних фірм, які задіяні у незаконному заволодінні коштами.

За даними «Слово і Діло», йдеться про начальника ЦТС «Ліски» Руслана Гусака, головного інженера філії Олексія Шевченка, першого заступника начальника Одеського відділення ЦТС «Ліски» Валерія Вовка, головного інженера цієї філії Інну Дишлиук, а також директорів фірм «Скела Терціум» і «Варіант Ойл» Сергія Непом'ящего і Павлом Чепелєвим відповідно.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру шести особам в цій справі. Пізніше суд обмежив терміни ознайомлення з розслідуванням для підозрюваних. 20 вересня САП направила цю справу до ВАКС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: