Суд відклав засідання у справі «Шовкового шляху», обвинуваченого оштрафували

Читать на русском
Антикорупційний суд вирішив перенести дату засідання у справі заволодіння коштами філії УЗ.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Вищий антикорупційний суд за неявку оштрафував одного обвинуваченого у кримінальному провадженні про заволодіння майже 100 млн грн філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» ПАТ «Укрзалізниця» на 2007 грн, а також відклав підготовче засідання на 1 листопада.

Таке рішення 8 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і Діло».

Також суд визнав причину неприбуття захисника цього обвинуваченого неповажною. Колегія суддів вирішила порушити питання про відповідальність адвоката перед Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури Харківської області. Йдеться про директора ТОВ «Варіант Ойл» Павла Чепєлєва та його адвоката.

Як встановило НАБУ, упродовж 2016-2017 років службові особи філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» УЗ, зловживаючи своїм службовим становищем, заволоділи коштами УЗ в сумі 98,2 млн грн шляхом документального оформлення безтоварних операцій з придбання мазуту флотського і дизельного пального у ТОВ «Скела Терциум». Проте фактично вказані матеріали не поставлялись ні до паромів, для потреб яких укладались договори поставки палива, ні до орендованих резервуарів.

Серед обвинувачених 4 службові особи філії ЦТС «Ліски» УЗ та 2 – керівники приватних фірм, які задіяні у незаконному заволодінні коштами.

За даними «Слово і Діло», йдеться про начальника ЦТС «Ліски» Руслана Гусака, головного інженера філії Олексія Шевченка, першого заступника начальника Одеського відділення ЦТС «Ліски» Валерія Вовка, головного інженера цієї філії Інну Дишлиук, а також директорів фірм «Скела Терціум» і «Варіант Ойл» Сергія Непом'ящего і Чепелєвим відповідно.

Нагадаємо, ВАКС призначив засідання у цій справі на 8 жовтня. Раніше суд обмежив терміни ознайомлення з розслідуванням фігурантам справи «Шовкового шляху». Нещодавно САП направила цю справу до суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: