У справі «Шовкового шляху» не змінили суддів

Читать на русском
Антикорупційний суд не побачив підстав для задоволення заяви захисту про відвід суддів, які розглядають справу про заволодіння коштами філії УЗ.

Суд не відвів суддів від розгляду кримінального провадження за фактом заволодіння коштами ПАТ «Укрзалізниця» під час закупівлі палива у 2016-2017 роках в сумі 98,2 млн грн.

Таке рішення 14 лютого ухвалила колегія суддів Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат одного з обвинувачених на засіданні подав заяву про відвід колегії суддів, оскільки, на його думку, вони є упередженими. Проте його заяву залишили без задоволення.

За даними слідства, упродовж 2016-2017 років службові особи філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» УЗ, зловживаючи своїм службовим становищем, заволоділи коштами УЗ в сумі 98,2 млн грн шляхом документального оформлення безтоварних операцій з придбання мазуту флотського і дизельного пального у ТОВ «Скела Терциум». Проте фактично вказані матеріали не поставлялись ні до паромів, для потреб яких укладались договори поставки палива, ні до орендованих резервуарів.

Серед обвинувачених 4 службові особи філії ЦТС «Ліски» УЗ та 2 – керівники приватних фірм, які задіяні у незаконному заволодінні коштами.

За даними «Слово і Діло», йдеться про начальника ЦТС «Ліски» Руслана Гусака, головного інженера філії Олексія Шевченка, першого заступника начальника Одеського відділення ЦТС «Ліски» Валерія Вовка, головного інженера цієї філії Інну Дишлиук, а також директорів фірм «Скела Терціум» і «Варіант Ойл» Сергія Непом'ящего і Павлом Чепелєвим відповідно.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру шести особам в цій справі. Пізніше суд обмежив терміни ознайомлення з розслідуванням для підозрюваних. 20 вересня САП направила цю справу до ВАКС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: