Поїздка «слуг» на Донбас: яких політичних дивідендів очікують нардепи

Читать на русском
Олег Голубенкополітичний експерт

120 народних депутатів від фракції «Слуга народу» виїхали на Донбас і проведуть там два дні, анонсував президент України Володимир Зеленський. У коментарі «Слово і діло» політолог Олег Голубенко вважає, що поїздка нардепів від партії влади перед місцевими виборами здійснюється з інформаційною метою.

«Я думаю, що тут є два моменти, які закладалися президентом у цю ініціативу: це приструнити представників своєї політичної сили і це має бути PR-ходом перед місцевими виборами. Ідея в тому, що народні депутати переймаються щоденними проблемами звичайних громадян й президент про це прямо сказав, що вони їдуть не на Мальдіви. Тому перебування на передовій – це пряма асоціація, бо війна на Сході, одна з проблем, яка стоїть у соціологічних опитуваннях, ‒ турбує українців найбільше», ‒ сказав Голубенко.

Експерт відзначив, що це не вплине критично на рейтинг партії влади.

Президент запитує: чому опитування Зеленського сформульоване всупереч юридичній логіціХоча результати опитування і не мають правових наслідків, їхнє формулювання суперечить юридичній логіці, пояснює Олександр Москалюк.

Голубенко пояснив, що війна на Сході є темою, до якої увага виборців дуже висока, тому це використовується у передвиборчій кампанії.

«Я думаю, що особливого ефекту це не дасть. Але на думку авторів ідеї, такий крок може сприяти збільшенню підтримки. Але тут стратегічно може стояти за цим геть інша мета. Не виключено, що інформаційно ця поїздка може бути використана згодом», ‒ додав він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський виступив у Раді зі щорічним зверненням.

«Слово і діло» проаналізувало хибні твердження і перебільшення з послання Зеленського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: