У МЗС України відреагували на розкопки РФ у Криму

Читать на русском
Росія як країна-окупант повинна припинити всі незаконні археологічні розкопки і земляні роботи в Криму.
Альмінська долинаjalita.com

Росія як країна-окупант повинна припинити всі незаконні археологічні розкопки і земляні роботи на території Альмінської долини і в місті Севастополь.

Про це йдеться в заяві пресслужби МЗС у четвер, 22 жовтня.

У відомстві заявили, що відповідно до положень Конвенції про захист культурних цінностей, Російська Федерація як держава-окупант повинна поважати культурні цінності в Криму.

Крім того, рекомендаціями Генеральної конференції ЮНЕСКО передбачено, що, в разі збройного конфлікту, держава-окупант має утримуватися від проведення археологічних розкопок на окупованій території, відзначили в МЗС.

«Росія повинна припинити всі незаконні археологічні розкопки і земляні роботи на території Альмінської долини і в місті Севастополь, а також забезпечити належне ставлення до всієї української історико-культурної спадщини на тимчасово окупованій Російською Федерацією території України, зокрема, в частині неухильного виконання зобов'язань України відповідно до норм міжнародного права», ‒ йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України розпочало новий етап взаємодії з міжнародними партнерами щодо Кримської платформи.

«Слово і діло» аналізувало, які результати може дати стратегія МЗС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: