У МОН мають намір змінити систему фінансування вишів

Читать на русском
В Україні необхідно змінити систему фінансування вишів оскільки зараз вона є несправедливою.
фото LIGA.net

В Україні необхідно змінити систему фінансування вишів, оскільки зараз вона є несправедливою.

Про це заявив в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет в своєму Telegram у четвер, 22 жовтня.

Новий стандарт освіти для середньої школи: що зміниться для учнівУхвалення нового стандарту освіти для середньої школи відкриває нові етапи для проведення реформи освіти, вважає експерт.

«МОН рішуче налаштований навести порядок в питаннях фінансування закладів вищої освіти. Свого часу формула фінансування закладів вищої освіти була розроблена тими, хто жодного дня не працював в навчальних закладах, хто не має стажу ні фінансової, ні педагогічної роботи. Логічно, що це призвело до несправедливого розподілу коштів», - зазначив він.

Шкарлет висловив думку, що при фінансуванні вишів держава повинна підтримувати кращих. За його словами, формула фінансування повинна враховувати інтереси не тільки «обраних» університетів, а й тих, які готують вчителів, вихователів, працівників сфери культури, лікарів, журналістів та інше.

В.о голови МОН також повідомив, що сьогодні, 22 жовтня, відбудеться засідання Ради ректорів Київського вузівського центру.

«Сподіваюся, шановні ректори чітко аргументують, чи все в порядку в тих підходах, які нав'язувалися раніше. Як слід виправляти ситуацію, аби «формула» запрацювала на благо української освіти, без штучних привілеїв та без винятків», - додав він.

Нагадаємо, в Україні затвердили новий стандарт середньої освіти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: