МОН презентувало держстандарт середньої освіти

Читать на русском
МОН 8 жовтня презентувало новий держстандарт базової середньої освіти, який раніше затвердив Кабмін.
mon.gov.ua

Міністерство освіти у четвер, 8 жовтня, презентувало новий держстандарт базової середньої освіти, який раніше затвердив Кабмін.

Про це повідомляє пресслужба МОН.

Про особливості нового стандарту розповів т.в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет під час брифінгу.

Новий стандарт середньої освіти: як зміниться школа для учнівПісля запровадження нового стандарту освіту може відбутися розрив між очікуваним результатом і реальністю, вважає експерт.

«Базовою основою нашого стандарту є закон України «Про освіту», де впроваджені всі ключові компетентності і наскрізні вміння. Основою є і рекомендації Європейського парламенту і Ради Європи щодо ключових компетентностей освіти протягом життя і не тільки. Це досвід провідних країн: і Фінляндії, і Норвегії, і Великої Британії. Це і Польщі - по впровадженню основ стандарту базової загальної середньої освіти. Що ж в цілому ми отримали? Перш за все - це саме чіткі орієнтири», - повідомив Шкарлет.

За його словами, за новим стандартом учні отримуватимуть знання і формуватимуть розвиток власних компетенцій.

«Педагоги - основний ключовий елемент реалізації стандарту. Педагоги будуть супроводжувати освітній процес, маючи академічну свободу. І найголовніше, що основою цього стандарту є забезпечення достатнього ресурсу педагогічної майстерності», - додав глава МОН.

Заступник міністра Любомира Мандзій пояснила, що в цьому році п'ятикласники, які пішли до школи в 2017 році, будуть працювати за новими програмами «Нової української школи».

«А з 2022 року всі учні, які перейдуть до 5 класу (це будуть випускники початкової школи, вони пішли в школу в 2018 році) - вони будуть вже працювати і вчитися за новим державним стандартом базової загальної середньої освіти. Основна зміна як в початковій, так і в базовій освіті, полягає в тому, що ми оцінюємо результати навчання не тільки за сумою знань, а перш за все відстежуємо навчальний прогрес дітей», - додала Мандзій.

Пресконференція щодо ДержстандартуMON UKRAINE

Нагадаємо, в березні Зеленський затвердив реформу середньої освіти.

У вересні стандарт середньої освіти схвалив Кабмін.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: