Розслідування катастрофи МАУ може затягнутися на п'ять років – МЗС

Читать на русском
Розслідування катастрофи літака МАУ під Тегераном може затягнутися на п'ять років. На сьогодні точних прогнозів, коли може закінчитися розслідування в МЗС України не дають.
https://file.liga.net/persons/enin-evgeniy

Розслідування катастрофи літака МАУ під Тегераном може затягнутися на п'ять років. На сьогодні точних прогнозів, коли може закінчитися розслідування в МЗС України не дають.

Про це в інтерв'ю «Цензор.Нет» заявив заступник голови МЗС Євген Єнін.

За його словами, терміни розслідування справи залежатимуть від політичної волі іранської сторони.

«Якщо ми подивимося на аналогічну практику розслідування інших авіаційних катастроф, згадаємо, наприклад, ситуацію з збиттям над Чорним морем російського літака, на борту якого перебували громадяни Росії та Ізраїлю, процес врегулювання тривав близько 2 років. Якщо ми говоримо про можливість використання міжнародних судів, то там нижня планка починається з позначки 5 років», - зазначив Енин.

Нагадаємо, в кінці липня в Києві відбувся перший раунд переговорів з іранською стороною, на яких Іран висловив готовність сплатити компенсації за збитий літак МАУ. Наступний раунд переговорів заплановано на жовтень.

Відзначимо, український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран - Київ, був збитий в ніч на 8 січня 2020 незабаром після зльоту. На борту знаходилися 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

Іран заявляє, що збиття українського авіалайнера сталося через людську помилку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: