Справа Шеремета: прокуратура оголосила обвинувальний акт

Читать на русском
Прокуратура оголосила обвинувальний акт у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Однак слідство не встановило замовників і організаторів вбивства журналіста.
wikimedia by Okras

Прокуратура оголосила обвинувальний акт у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Однак слідство не встановило замовників і організаторів вбивства журналіста.

Про це передає кореспондент РБК-Україна.

Згідно з обвинувальним актом, підсудні Андрій Антоненко, Юлія Кузьменко та Яна Дугаров об'єдналися в злочинну групу і на замовлення невстановлених осіб вирішили вбити журналіста.

Слідство вважає, що Дугар збирала інформацію про пересування журналіста, а Кузьменко та Антоненко заклали вибуховий пристрій під його машину.

Всі обвинувачені заявили, що заперечують свою провину в цьому злочині.

Більш того, захист Антоненко попросив суд змінити йому запобіжний захід і відпустити з-під варти.

Справа розглядається судом присяжних.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув у результаті вибуху автомобіля 20 липня 2016 в Києві. У його вбивстві підозрюють медсестру Яну Дугар, лікаря і волонтера Юлію Кузьменко, музиканта Андрій Антоненка (Riffmaster) і подружжя Інна і Владислава Грищенків.

За даними слідства, затриманий Андрій Антоненко вирішив створити групу, щоб в її складі здійснити вбивство Шеремета. Надалі він привернув до організації Кузьменко, військовослужбовця за контрактом Яну Дугар і інших людей. У підозрі відзначається, що діяльність групи здійснювалася з чітким розподілом функцій, а Антоненко був її керівником.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: