Суд відсторонив одного з присяжних у справі Шеремета та призначив нового (доповнено)

Читать на русском
Сьогодні Шевченківський райсуд міста Києва схвалив рішення щодо відсторонення одного з присяжних у справі про вбивство відомого журналістам Павла Шеремета.
З відкритих джерел

Сьогодні Шевченківський райсуд міста Києва схвалив рішення щодо відсторонення одного з присяжних у справі про вбивство відомого журналістам Павла Шеремета.

Відповідне рішення було схвалене сьогодні під час засідання суду, трансляцію якого вів UA:Перший.

Відомо, що мова йде про присяжних Юрія Михайленка.

«Суд постановив відсторонити присяжного Михайленка від подальшого розгляду кримінального провадження за обвинуваченням Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугар...», - сказала головуюча суддя.

Пізніше стало відомо про те, що Шевченківський райсуд Києва визначив нового основного присяжного у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета - ним став Юрій Федоренко.

«Відповідно до протоколу автоматичного визначення присяжних було визначено основних присяжних у складі Юрія Федоренка, Григорія Фірсова, Наталії Глоби», - заявила головуюча суддя.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув у результаті вибуху автомобіля 20 липня 2016 в Києві. У його вбивстві підозрюють медсестру Яну Дугар, лікаря і волонтера Юлію Кузьменко, музиканта Андрій Антоненка (Riffmaster) та подружжя Інна і Владислава Грищенків.

За даними слідства, затриманий Андрій Антоненко вирішив створити групу, щоб в її складі скоїти вбивство Шеремета. Надалі він залучив до організації Кузьменко, військовослужбовця за контрактом Яну Дугар та інших людей. У підозрі відзначається, що діяльність групи здійснювалася з чітким розподілом функцій, а Антоненко був її керівником.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: