У Білорусі випустили з СІЗО опозиціонерку

Читать на русском
Юристка і членкиня президії Координаційної ради білоруської опозиції Лілія Власова вийшла зі слідчого ізолятора Комітету державної безпеки Білорусі в Мінську.
Фото - DW.

Юристка і членкиня президії Координаційної ради білоруської опозиції Лілія Власова вийшла зі слідчого ізолятора Комітету державної безпеки Білорусі в Мінську.

Про це повідомив член ініціативної групи зі збору підписів Віктора Бабарика, бізнесмен Юрій Воскресенський.

Втекли від репресій: хто з публічних людей Білорусі виїхав з країниЗ Білорусі після погроз були змушені виїхати кілька журналістів, а також головна опонентка Олександра Лукашенка на виборах.

Відомо, що запобіжний захід змінено п'ятьом з 12 учасників зустрічі з Лукашенком. Семеро, зокрема блогер Сергій Тихановський і колишній претендент на пост президента Білорусі, ексглава «Белгазпромбанка» Віктор Бабарико, залишаються за ґратами - так само як і Марія Колеснікова, яка від участі в зустрічі відмовилася.

Тим часом у КС зазначили, що хоча зараз Лілія Власова та Ілля Салей перебувають вдома, вони продовжують перебувати в статусі обвинувачених, не мають можливості бачитися з рідними, використовувати засоби зв'язку і виходити з квартири.

Раніше екскандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська висунула Лукашенку ультиматум, відповідно до якого всі політв'язні повинні бути звільнені до 25 жовтня.

Якщо цього не станеться – у країні розпочнеться загальнонаціональний страйк.

Раніше опозиціонерка заявляла, що Олександр Лукашенко має постати перед судом через масові побиття демонстрантів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: