Зеленський пропонує узаконити приватні армії в Україні

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський запропонував, щоб у підготовці законопроекту про приватні військові компанії в Україні взяли участь ветерани.

Президент Володимир Зеленський виступив за підготовку законопроекту про приватні військові компанії в Україні і запропонував залучити до його розробки ветеранів.

Про це він заявив 5 червня на засіданні Консультативної ради у справах ветеранів, передає прес-служба ОПУ.

Українська армія поліпшила позиції у світовому рейтингуУкраїнська армія за рік піднялася в міжнародному рейтингу за версією експертів Global Firepower.

«Є два проекти закону про приватну армію, які не зареєстровані в парламенті. В одному з них не передбачено ніяких обмежень. Це законопроект про те, щоб та чи інша бізнес-група могла офіційно зробити для себе приватну армію. А це дуже небезпечно», - повідомив Зеленський.

За словами президента, Консультативна рада у справах ветеранів війни може приєднатися до напрацювання законопроекту про приватні військові компанії. Як вважає Зеленський, саме ветерани допоможуть зробити закон збалансованим.

При цьому глава держави підкреслив, що першочергові законодавчі напрацювання потрібно запропонувати вже найближчим часом, щоб парламент встиг прийняти їх до закриття нинішньої сесії.

Нагадаємо, в Україні через коронавірус перенесли весняний призов до армії.

У Міноборони назвали число строковиків, яких призовуть у травні-липні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: