На вулицях Бангкока тривають багатотисячні протести

Читать на русском

У столиці Таїланду продовжуються масштабні антиурядові протести. Тисячі людей на вулицях Бангкока вимагають прийняття нової Конституції та відставки чинного прем’єр-міністра.
Фото: REUTERS

У столиці Таїланду продовжуються масштабні антиурядові протести. Тисячі людей на вулицях Бангкока вимагають прийняття нової Конституції та відставки чинного прем’єр-міністра країни Праюта Чан-Очі.

Про це повідомляє Aljazeera.

Зазначається, що протести продовжуються навіть попри запровадження надзвичайного стану, який забороняє проведення масових заходів.

Демонстранти блокують центральні вулиці міста та закликають владу звільнити затриманих активістів. Учасники протестів ходять вулицями міста та співають національний гімн Таїланду.

Силовики вже декілька разів намагалися розігнати протестувальників, у цьому їм допомагали прибічники чинної влади. Для зачистки вулиць використовуються світлошумові гранати, сльозогінний газ та водомети.

Наразі відомо вже про кілька десятків затриманих та постраждалих з обох сторін.

Нагадаємо, протести у Таїланді тривають вже не один місяць. Наймасштабніша акція пройшла у вересні. Тоді кілька десятків тисяч протестувальників зібралися на дводенну акцію протесту у Бангкоку.

Її учасники встановили перед Великим палацом Бангкока меморіальну дошку, яка символізує, що влада в країні належить тільки тайському народу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: