У Нігерії пройшли масштабні протести проти жорстокості поліції

Читать на русском
Кілька тисяч протестувальників вийшли на вулиці міст Нігерії після того, як нігерійська влада оголосила про розформування поліцейського Спеціального загону по боротьбі з пограбуваннями (SARS).
Фото: Temilade Adelaja / Reuters

Кілька тисяч протестувальників вийшли на вулиці міст Нігерії після того, як нігерійська влада оголосила про розформування поліцейського Спеціального загону по боротьбі з пограбуваннями (SARS) та переведення співробітників загону до інших підрозділів поліції.

Про це повідомляє Aljazeera.

У повідомленні зазначається, що учасники протесту вимагали покарати причетних до застосування надмірного насильства поліцейських замість того, щоб переводити їх на інші посади.

Співробітників SARS звинувачують у незаконному побитті, вимаганні та вбивстві громадян. Протестувальники вимагають віддати їх під суд та закликають владу виплатити усім постраждалим від їх дій нігерійцям компенсації.

В ході протестів загинула щонайменше одна людина. Правоохоронці розпочали силовий розгін акцій протесту із використанням вогнепальної зброї, водометів та сльозогінного газу.

Нагадаємо, щонайменше дев’ять осіб загинуло під час нічних протестів у колумбійській столиці та її околицях в ході сутичок між демонстрантами та поліцією. Ще понад три сотні людей були поранені.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: