Суд заборонив книгу про Стуса через Медведчука

Читать на русском
Суд заборонив розповсюджувати книгу Вахтанга Кіпіані Справа Василя Стуса, поки з неї не вилучать дані про Віктора Медведчука.
Фото з відкритих джерел.

Дарницький районний суд Києва частково задовольнив позов народного депутата від «Опозиційної платформи - За життя» Віктора Медведчука та прийняв рішення заборонити розповсюджувати книгу Вахтанга Кіпіані.

«Зобов’язати Кіпіані і видавництво Vivat видалити з книжки із розділів «Кримінальна справа №5. Книга життя і смерті Василя Стуса» та «Чи вбивав адвокат Медведчук поета Василя Стуса» інформацію про особу Медведчука. Заборонити Кіпіані і видавництву Vivat розповсюджувати надрукований тираж книжки і подальше його тиражування до усунення порушення особистого немайнового права Медведчука», - зазначила під час трансляції суддя.

Засідання від 19.10.2020 по справі №753/12294/19 за позовом Медведчука В.В.Судова влада України

Рішення набере законної сили після закінчення строку на подання апеляційної справи. Протягом 30 днів ухвалу можна оскаржити в Київському апеляційному суді.

Нагадаємо, торік у вересні Медведчук попросив суд заборонити книжку Кіпіані. Тоді журналіст назвав позов тиском на свободу слова.

У книзі Кіпіані зібрані документи з колишнього архіву КДБ, які пояснюють, як і за що судили українського дисидента. Медведчук був державним захисником українського поета Василя Стуса.

Також в Україні зняли фільм про відомого поета Василя Стуса «Заборонений».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: