Медведєв назвав умову зняття санкцій з України

Читать на русском
Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що Москва готова розглянути питання про санкції з України, але ініціатива повинна виходити від Києва.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що Москва готова розглянути питання про санкції з України, але ініціатива повинна виходити від Києва.

«Ми ж їм [українській стороні] завжди говорили: хочете, ми навіть готові розглянути і питання про санкції в двосторонньому порядку, але для цього повинна бути якась ініціатива з вашого боку, тому що ви їх спочатку запровадили», - сказав голова уряду РФ журналістам, відповідаючи на питання ТАСС.

При цьому глава кабінету міністрів звернув увагу на той факт, що РФ залишається для України «найбільшим ринком і найбільшим торговим партнером». За оцінкою Медведєва, обсяги співпраці двох країн що залишаються, значимі і для РФ, і для України.

При цьому Медведєв не виключив відновлення контактів з українським колегою в майбутньому, але поки цього не планується. «Не намічається [контактів] між керівниками урядів РФ і України», - сказав глава кабінету міністрів. Він нагадав, що «зараз контакти перервані», прем'єр-міністри не телефонують і не переписуються. При цьому він зазначив, що окремі представники уряду РФ, наприклад, віце-прем'єр Дмитро Козак і міністр енергетики Олександр Новак, спілкуються зі своїми українськими колегами.

«Я нічого не виключаю, хочуть - будь ласка», - сказав Медведєв про можливість відновлення контактів на рівні прем'єр-міністрів двох країн.

Нагадаємо, Росія розширила санкції щодо України. Зокрема РФ внесла до списку санкцій 9 українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: