В МЗС застерегли генсека Ради Європи від намагань «умиротворити» Росію

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ України застерігають генерального секретаря Ради Європи Марію Пейчинович-Бурич від намагань утихомирити Росію під час її візиту до Москви.
Фото з відкритих джерел

У Міністерстві закордонних справ України застерігають генерального секретаря Ради Європи Марію Пейчинович-Бурич від намагань «утихомирити» Росію під час її візиту до Москви.

Відповідну заяву зробила речниця МЗС Катерина Зеленко, пише Укрінформ.

Зазначається, що візит Пейчинович-Бурич до Москви запланований на 19 жовтня.

В МЗС попереджають генсека, що тактика її попередника щодо «умиротворення» РФ не дає результатів: в РФ дедалі частіше порушуються права людини, а після війни Росії з Грузією та вторгнення армії РФ в Україну кількість порушень сягнула «особливо загрозливих масштабів».

«Спроби Ради Європи «образумить» Москву, тактика «умиротворення» та «залучення», яку сповідував попередник Марії Пейчинович-Бурич, не дали результатів», - констатувала речниця МЗС.

Водночас, вона зауважила, що Росія не тільки не дослухалася і не пішла назустріч Раді Європи, а й посилила свою агресивну політику і злочинні засоби, які призводять до порушень прав людини і злочинів проти людяності не лише на території РФ, а й на територіях країн-членів Ради Європи.

«За таких обставин пані генеральний секретар Ради Європи, яка має певні повноваження, мусить вжити всіх необхідних заходів у межах своєї компетенції, які б щонайменше створили передумови для повернення РФ на шлях виконання своїх зобов’язань», - зазначила Зеленко.

Нагадаємо, раніше Рада Європи засудила порушення прав людини у Білорусі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: