Рада Європи звинуватила Угорщину в порушенні прав біженців і мігрантів

Читать на русском
Уряд має скасувати нову підставу для ненадання притулку, що призвело до практично систематичного відхилення заяв.

У Раді Європи заявили про порушення в Угорщині прав людини, порушення рівня захисту біженців і проблеми з незалежністю судової системи.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в доповіді комісара з прав людини Дуні Міятович.

«Порушення прав людини в Угорщині негативно впливають на всю систему захисту і верховенство права. Їх необхідно вирішувати в терміновому порядку» - йдеться в доповіді.

Документ зосереджується на правах осіб, які шукають притулку, і біженців; правозахисників і громадянського суспільства, незалежності судової влади; гендерній рівності і правах жінок.

Комісар вважає, що позиція уряду щодо мігрантів і шукачів притулку призвела до прийняття законодавчої бази, яка підриває процес прийому прохачів притулку й інтеграції біженців.

Міятович закликає уряд Угорщини утримуватися від використання антимігрантської риторики і кампаній, які розпалюють ксенофобські настрої.

Комісар зазначає, що шукачі притулку в Угорщині мають обмеження щодо здійснення свого права звертатися за міжнародним захистом у двох транзитних зонах уздовж угорсько-сербського кордону, куди можуть в'їхати мало людей.

«Уряд повинен скасувати нову підставу для ненадання притулку, що призвело до практично систематичного відхилення заяв. Я також глибоко стурбована неодноразовими повідомленнями про надмірне застосування насильства з боку поліції під час насильницького виселення іноземних громадян», - заявила Міятович.

Раніше Управління Верховного комісара ООН з прав людини висловило стурбованість наявними в нього відомостями про те, що влада Угорщини відмовляє в харчуванні нелегальним мігрантам, які чекають на депортацію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: