МОЗ може залучити до боротьби з COVID студентів-медиків та інтернів

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я розглядає можливість залучення студентів-медиків і лікарів-інтернів для боротьби з COVID-19 в Україні.
moz.gov.ua

Міністерство охорони здоров'я розглядає можливість залучення студентів-медиків і лікарів-інтернів для боротьби з COVID-19 в Україні.

Про це повідомив глава МОЗ Максим Степанов на брифінгу в суботу, 17 жовтня.

Апатія до епідемії: чому люди втомилися від коронавірусуНаселення не сприймає небезпеки коронавірусу й треба посилювати превентивно-інформувальні заходи, вважає експерт.

«У нас є дійсно напружена ситуація з кількістю людей, які госпіталізуються. Зрозуміло, що у нас збільшується навантаження на лікарів. Ми розглядаємо таку можливість (залучення студентів для боротьби з коронавірусом - ред.). І у нас є чітке розуміння, яким чином і як саме ми можемо залучати або лікарів-інтернів або студентів 5-6 курсу», - сказав він.

При цьому Степанов уточнив, що студенти та інтерни будуть працювати виключно під керівництвом лікаря.

«Іншим способом це неможливо, так як тільки лікар-фахівець може надавати медичну допомогу самостійно», - зазначив глава МОЗ.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу виявили рекордні 6 410 випадків коронавірусної хвороби. Загальна кількість хворих наближається до 294 тисяч.

Також повідомлялося, що в Україні продовжили карантин до 31 грудня 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: