Медикам вже перераховують доплати авансом за жовтень – Степанов

Читать на русском
Майже всі лікарні України вже отримали кошти на виплату доплат медикам за вересень. У деяких установах вже почалися виплати зарплат з надбавками за жовтень.

Майже всі лікарні України вже отримали кошти на виплату доплат медикам за вересень. У деяких установах вже почалися виплати зарплат з надбавками авансом за жовтень.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу в п'ятницю, 9 жовтня.

Виплати лікарям: чи пов'язані з передвиборчим періодомУряд впроваджує одноразові виплати лікарям перед виборами, а передусім необхідно закупити захисні засоби для лікарень, вважає експерт.

За його словами, на доплати медикам вже перерахували понад 1,2 млрд гривень.

«Ми чітко сказали, що починаючи з вересня-місяця наші медичні працівники отримуватимуть відповідні надбавки до своєї заробітної плати. 3560 грн для лікаря, 2,5 тис. грн для середнього медичного персоналу, 1250 грн для молодшого медичного персоналу. Так, це мало, ми про це говоримо, що це тільки початок. Але всі ці кошти на сьогоднішній день виплачуються, виплачені. На сьогоднішній день вже перераховано (було на вчорашній вечір), і майже всім лікарням - 1 млрд 210 млн грн. Більш того, вже почали перераховувати кошти авансом за жовтень», - сказав Степанов.

Нагадаємо, 5 жовтня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що за вересень для половини медустанов на виплати лікарям пішло понад 670 млн грн.

Раніше в МОЗ розповіли, які зарплати лікарям заклали до держбюджету-2021.

Також повідомлялося, що в Україні двоє медиків отримали групу інвалідності через COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: