Режим тиші: чого очікувати у зоні бойових дій

Читать на русском
Олександр Мусієнкополітичний експерт

Упродовж минулої доби, 15 жовтня, на ділянках відповідальності українських підрозділів бойовики шість разів порушили режим припинення вогню. Бойових втрат унаслідок ворожих пострілів не було. При цьому домовленості щодо режиму тиші залишаються в силі. У коментарі «Слово і діло» військовий експерт Олександр Мусієнко зазначив, що режим тиші, хоч і знижує інтенсивність бойових дій, використовується Росією для шантажу української влади.

«Сталого режиму тиші, як такого в нас і не було. За цей час у нас все одно лунали постріли, хоча інтенсивність дійсно зменшилась і це – факт. За цей час зменшилася кількість загиблих. Тобто, з точки збереження життя, режим тиші приносить певну користь. Чи можна це вважати дієвим механізмом на перспективу? Мабуть, ні», - сказав Мусієнко.

Мусієнко додав, що попри зниження інтенсивності бойових дій на лінії фронту, режим тиші використовується з політичною метою не на користь Україні.

Річниця катастрофи МН17: Україна звернулася із закликом до РФШоста річниця катастрофи МН17. Україна закликала Росію визнати свою відповідальність у справі про збитий літак над Донбасом.

«Навіть президент відверто говорить, що не знає, скільки ще це може тривати. Проблема в тому, що президент Росії тисне на Україну ,використовуючи цю ситуацію у контексті організації подальших переговорів, як в форматі ТКГ, так і в Нормандському форматі. І представники бандформувань у ТКГ своєю поведінкою щоразу це підтверджують», - додав він.

Експерт зазначив, що Росія намагається використати таку ситуацію для шантажу української влади. «Такий режим тиші, як він є – це спосіб тиску на президента, на українську владу. В Кремлі розглядають це як механізм отримати поступки від України», - підсумував експерт.

Нагадаємо, вчора стало відомо про вихід Росії з консультаційної групи по переговорах щодо катастрофи малайзійського боїнга МН17 на Донбасі.

У МЗС відреагували на вихід Росії з групи по МН17.

Як відомо, 17 липня 2014 року над Донбасом був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17. Всі 298 осіб на борту загинули.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: