Отруєння Навального: у ЄС сформували санкційні списки

Читать на русском
Європейські країни визначилися із переліком осіб, проти яких будуть запроваджені санкції у відповідь на отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.
Фото: REUTERS

Європейські країни визначилися із переліком осіб, проти яких будуть запроваджені санкції у відповідь на отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляє французька газета Le Monde.

Зазначається, що у цьому санкційному списку, який підготували Франція та Німеччина, наразі дев’ять осіб. Усі вони пов’язані із адміністрацією Володимира Путіна або російськими силовими структурами.

Крім того, під санкції також потрапить Державний науково-дослідний інститут органічної хімії і технології, у якому в радянський час була розроблена отрута «Новачок».

Санкції з боку ЄС передбачають заморожування банківських рахунків та заборону на в’їзд до Європи. Більш детальний перелік обмежувальних заходів та осіб, які увійшли до нового санкційного списку, стане відомий після засідання у Брюсселі 12 жовтня.

У виданні також додали, Москва може прийняти схожі кроки у відповідь.

Раніше Франція і Німеччина направили європейським партнерам пропозиції щодо додаткових санкцій проти Росії за отруєння опозиціонера Олексія Навального.

Також ми писали, що Олексій Навальний, який був отруєний бойовою нервово-паралітичною речовиною із групи «Новачок» у серпні, дав своє перше після виписки з лікарні інтерв’ю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: