Програми кандидатів у мери Києва: яким темам присвячено найбільше обіцянок (оновлено)

Читать на русском

На посаду міського голови Києва балотується 20 осіб і тільки десятеро кандидатів так чи інакше оголосили свої передвиборчі програми. «Слово і діло» проаналізувало програми кандидатів в мери Києва та подивилось, яким темам присвячені обіцянки тих, хто зібрався керувати столицею України.

Якщо кандидати в нардепи чи президенти зобов'язані подавати до ЦВК свої передвиборчі програми, то мери мають поблажку і можуть оприлюднювати свої програми добровільно. Або взагалі їх не мати. З іншого боку, коли йдеться про управління великим мегаполісом, то людині, яка збирається в мери великого міста, варто було б сформулювати основні напрямки діяльності на посаді міського голови.

Серед тих, у кого немає передвиборчих програм опинився й чинний мер Києва Віталій Кличко, який попереднього разу подавав програму і ми аналізували, наскільки йому вдалося виконати свої передвиборчі обіцянки.

Окрім Віталя Кличка не подавали програм Борислав Береза, Сергій Гусовський, Андрій Іллєнко, Юрій Левченко, Олександр Омельченко, Олександр Попов, Ігор Смешко, Микола Томенко, Олена Філонова.

Оприлюднили свої програми тільки 6 кандидатів на посаду міського голови Києва – Ірина Верещук, Максим Гольдарб, Сергій Притула, Віктор Петрук, Олексій Кучеренко, Андрій Пальчевський, Єгор Фірсов.

Після публікації з'явилися програми Михайла Поживанова та Сергія Шахова, Діани Гранцевої.

Ми проаналізували програми всіх шести кандидатів та розділили їхні обіцянки за темами: спорт, медицина, соцполітика, розвиток економіки/бізнесу, розвиток інфраструктури, безпека життя, ЖКГ, культура, бюджет міста, місцеве самоврядування, екологія та земельні ресурси, освіта, ІТ послуги.

Абсолютно за всіма згаданими темами є обіцянки у програмі Притули та Шахова. Подібна ситуація із програмою Верещук: кандидатка дала обіцянки за всіма темами, крім освіти.

Всі кандидати, у яких є програми, крім Гольдарба та Поживанова, дали обіцянки щодо спорту. Про розвиток економіки та бізнесу йдеться у всіх кандидатів, крім Пальчевського, який також не дав жодної обіцянки щодо культури, бюджету міста, безпеки життя та органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, «Слово і діло» склало повний список кандидатів в мери обласних центрів (оновлюється).

Також ми проаналізували, які результати на місцевих виборах раніше показували партії влади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: