Місцеві вибори в Україні: які результати раніше показували партії влади

Читать на русском

Головна інтрига майбутніх місцевих виборів – який результат покаже партія «Слуга народу». На парламентських виборах влітку минулого року партія набрала 43,16% голосів. Згідно з останнім опитуванням групи «Рейтинг», за «Слугу народу» 25 жовтня готові проголосувати 15,5% тих, хто визначився і прийде на виборчу дільницю. Своїх найближчих суперників «слуги» випереджають всього на 4 процентних пункти. Чи чекає «Слугу народу» провал чи успіх дізнаємося вже найближчим часом, поки «Слово і діло» пропонує подивитися, які результати показували партії влади на попередніх місцевих виборах.

У 2007 році після парламентських виборів була створена Коаліція демократичних сил, до якої увійшли «Блок Юлії Тимошенко» та «Наша Україна – Народна самооборона». БЮТ на виборах набрав 30,71% голосів, а НУ-НС – 14,15%. Місцеві вибори відбулися аж у жовтні 2010 року, і до того часу підтримка партій впала: на виборах «Батьківщина» набрала 6,02%, а «Наша Україна» – всього 1,09%.

Більшість, сформована Партією регіонів і Комуністичною партією, до місцевих виборів не дожила. Після позачергових парламентських виборів в 2014 році утворилася коаліція «Європейська Україна», в неї увійшли: «Народний фронт» (на виборах набрав 22,14% голосів), «Блок Петра Порошенка» (21,82% голосів), «Самопоміч» ( 10,97% голосів) і Радикальна партія (7,44% голосів).

У місцевих виборах восени 2015 року «Народний фронт» взагалі не брав участь, партії було важливіше утримати більшість у Верховній раді. БПП на тих виборах набрав 6,84% голосів, «Самопоміч» – всього 0,78%, Радикальна партія – 1,95%. Результат «Батьківщини» був навіть вище, ніж на парламентських – 5,96%.

Нагадаємо, список кандидатів в мери обласних центрів на виборах-2020 можна подивитися тут.

Раніше аналітики «Слово і діло» дійшли до висновку, що президент Володимир Зеленський став більше їздити по країні перед місцевими виборами, призначеними на 25 жовтня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: