Куди балотуються народні депутати під час місцевих виборів

Читать на русском

Місцеві вибори відбудуться 25 жовтня і понад чотири десятки народних депутатів балотуються, про що свідчать дані Центральної виборчої комісії. «Слово і діло» подивилось, хто з парламентарів бере участь у виборах, від якої політичної сили та до якого органу влади.

Одразу п’ять народних депутатів балотуються як кандидати в депутати Волинської обласної ради. Всі вони йдуть за списком партії «За майбутнє». Цікаво, що В’ячеслав Рубльов також балотується від цієї політсили, хоча в Верховній раді він є членом фракції «Слуга народу. Решта нардепів – Ігор Гузь, Ірина Констанкевич, Ігор Палиця та Степан Івахів в парламенті входять до депутатської групи «За майбутнє».

Однак Волинь не є рекордсменом за кількістю нардепів, що балотуються. Так п’ять нардепів змагатимуться за місця у місцевій владі Львівщини. Михайло Цимбалюк балотується до обласної ради від «Батьківщини», а Тарас Батенко та Ярослав Дубневич – від партії «За майбутнє». На посаду мера Львова від «ЄС» йде Олег Синютка (колишній глава обладміністрації) та Ярослав Рущишин від «Голосу».

Три нардепи балотуються в мери Києва – Олексій Кучеренко («Батьківщина»), Ірина Верещук («Слуга Народу») та Сергій Шахов («Наш край»).

До Одеської обласної ради від «ЄС» балотується Олексій Гончаренко, який спочатку планував йти на мера Києва, від «ОПЗЖ» – Вадим Рабінович та від «Слуги Народу» – Сергій Колебошин. В мери Одеси балотується Микола Скорик («ОПЗЖ»).

Кандидатом в мери Харкова балотується нардеп від «ОПЗЖ» Олександр Фельдман. В облраду йде позафракційна Юлія Світлична від «Блоку Світличної «Разом!».

Ми з'ясовували з експертом, чи підуть з Ради нардепи, що балотуються на місцевих виборах.

Нагадаємо, «Слово і діло» склало повний список кандидатів в мери обласних центрів (оновлюється).

Також ми дослідили, що перед місцевими виборами президент Володимир Зеленський став частіше їздити регіонами України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: