Місцеві вибори на Донбасі: у ЦВК пояснили де і кого обиратимуть

Читать на русском
Вже 25 жовтня в Україні відбудуться місцеві вибори, під час яких обиратимуть місцевих голів, депутатів міських та селищних рад, районних рад у містах та обласних рад.
Фото з відкритих джерел

Вже 25 жовтня в Україні відбудуться місцеві вибори, під час яких обиратимуть місцевих голів, депутатів міських та селищних рад, районних рад у містах та обласних рад. Відбуватимуться вибори і до районних рад, зокрема і до тих, які знаходяться в Луганській та Донецькій областях.

Про те, як відбуватиметься процес виборів на Донбасі, розповів представник ЦВК Юрій Мірошніченко у своєму інтерв’ю Радіо Свобода.

За словами Мірошніченка, навколо проведення виборів на Донбасі точилася серйозна дискусія. Однак наразі вже відомо, що місцеві вибори на непідконтрольній території України точно не відбуватимуться.

Представник ЦВК також розповів, що у 8 територіальних громадах Луганської області та 10 громадах Донецької, які знаходяться на підконтрольній офіційному Києву території, з питань безпеки не проводитимуться вибори місцевих голів та депутатів локальних органів влади.

Водночас Мірошніченко заявив, що вибори до районних рад у цих громадах буде проведено, що дозволить сформувати райради на всій контрольованій Україною території.

Раніше президент України Володимир Зеленський прокоментував можливість проведення місцевих виборів на підконтрольній проросійським бойовикам території Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: