ЄС продовжив санкції для РФ через Скрипалів

Читать на русском
Рада ЄС продовжила всі санкції для РФ через застосування хімічної зброї, зокрема через отруєння Сергія і Юлії Скрипалів у Солсбері.
Фото з відкритих джерел.

У понеділок, 12 жовтня, Рада ЄС на рік продовжила всі санкції через застосування хімічної зброї, зокрема через отруєння Сергія і Юлії Скрипалів у Солсбері.

«ЄС продовжив на рік, до 16 жовтня 2021 року, режим санкцій за застосування хімічної зброї. Наразі ці санкції діють щодо дев'яти осіб - п'яти, пов'язаних з хімічними нападами в Сирії, і чотирьох - із застосуванням нервово-паралітичної речовини в Солсбері. Також санкції введені відносно однієї організації - сирійського Центру наукових досліджень і досліджень», - йдеться в документі.

Постраждалі від «Новачка»: кого труїли небезпечною речовиноюРечовиною групи Новачок отруїли банкіра Івана Ківеліді, колишнього офіцера ГРУ РФ Сергія Скрипаля та опозиціонера Олексія Навального.

Санкції передбачають заборону в'їзду на територію Євросоюзу і заморожування всіх банківських активів на території ЄС. Для юросіб включення в цей чорний список має на увазі заборону на доступ до фінансування з боку Євросоюзу.

Також на зустрічі в Люксембурзі пропонували включити у цей же санкційний список кількох нових фігурантів у зв'язку з отруєнням Олексія Навального.

Нагадаємо, Сергія і Юлію Скрипаль виявили 4 березня 2018 року в центрі англійської Солсбері без свідомості. Влада Великої Британії звинуватили спецслужби РФ у спробі отруїти Скрипаль нервово-паралітичним речовиною «Новичок».

Раніше отруєні колишній офіцер Головного розвідувального управління Росії Сергій Скрипаль і його дочка Юлія змінили імена та поїхали з Британії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: