МВС Білорусі пояснило застосування водомету і постріл в повітря

Читать на русском

Білоруські силовики розповіли, з якою метою застосували водомет проти мітингувальників в Бресті і зробили постріл в повітря в Мінську.
водомет в Брестіскрін з відео

Білоруські силовики розповіли, з якою метою застосували водомет проти мітингувальників в Бресті і зробили постріл в повітря під час акцій в Мінську. Також названо число затриманих за сьогодні учасників протестів.

Інформацію надала пресслужба МВС Білорусі, перелає місцеве видання TUT.by в Telegram.

Протести в Білорусі: на вулицях задіяли водомет і стрілянину в повітряУ Бресті 13 вересня силовики розганяли мітингуючих за допомогою водомету. А в Мінську був зафіксований постріл в повітря.

Як заявили силовики, сьогодні в Бресті близько тисячі протестувальників заблокували рух на перехресті проспекту Машерова і бульвару Космонавтів.

«Близько тисячі людей в центрі перехрестя водили хороводи, співали пісні і викрикували різні гасла. З метою відновлення нормальної життєдіяльності громадян і забезпечення безпеки дорожнього руху був використаний водомет», - повідомили в МВС.

У відомстві також прокоментували стрілянину в повітря, яку чули сьогодні в Мінську.

«Співробітники міліції затримували кілька активних учасників на проспекті Переможців. У цей час інші учасники протестної акції, не менше ста осіб, намагалися їх відбити. Для припинення незаконних дій був здійснений попереджувальний постріл в повітря з помпової рушниці», - повідомили силовики.

При цьому в МВС Білорусі додали, що світлошумові гранати силовики не застосовували.

«Станом на 19:00 в Мінську затримано понад 400 осіб, всього по Білорусі - кілька сотень людей», - цитує правоохоронців TUT.by.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні в Білорусі почалися нові затримання мітингувальників. Пізніше з'явилася інформація про розгін за допомогою водомету.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: