МОН опублікувало рекомендації щодо дат осінніх канікул і онлайн-навчання

Читать на русском
МОН рекомендує школам провести осінні канікули з 15 по 31 жовтня. Вузам, коледжам і ПТУ рекомендується з 15 жовтня по 15 листопада перейти на дистанційне навчання.
фото inlviv

Міністерство освіти і науки України рекомендує школам почати осінні канікули з 15 жовтня. У той же час вишам, коледжам і ПТУ відомство рекомендує на місяць перейти на дистанційне навчання.

Про це повідомила пресслужба МОН в понеділок, 12 жовтня.

Осінні канікули та COVID-19: чи загостриться епідемія після голосування у школахПорядок проведення виборів у загальноосвітніх школах треба переглянути з урахуванням ризиків, виявлених під час епідемії.

Відповідні листи міністерство направило керівникам місцевих органів управління в сфері освіти і керівникам установ загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти.

У документі сказано, що МОН рекомендує закладам загальної середньої освіти провести осінні канікули з 15 по 30 жовтня 2020 року.

А установам вищого, професійного перед вищими, (професійно-технічного) освіти з 15 жовтня по 15 листопада перейти на дистанційне навчання.

При цьому МОН рекомендувало гуртожитках на місяць онлайн-навчання організувати тимчасовий виїзд студентів (з 15 жовтня по 15 листопада).

Виїзд студентів не є примусовим, а рекомендується «у зв'язку з практичною неможливістю гарантувати безпечні для здоров'я умови», додали у відомстві.

Як пояснили в МОН, такі заходи в школах і вишах необхідні, щоб не підвищувати рівень захворюваності на COVID-19. Ще одна з причин - часті випадки інфікування коронавірусом серед працівників освіти.

Нагадаємо, раніше на дистанційне навчання вже перейшов Київський університет ім. Шевченко.

Через ситуацію з COVID-19 глава Кабміну Денис Шмигаль закликав регіони відмовитися від масових заходів та конференцій.

«Слово і діло» зібрало огляд, як різні країни почали новий навчальний рік в умовах пандемії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: