Осінні канікули та COVID-19: чи загостриться епідемія після голосування у школах

Читать на русском
Віталій Баладиректор Агентства моделювання ситуацій

Відповідно до рекомендацій МОЗ, осінні канікули в школах можуть розпочатися на 10 днів раніше, ніж зазвичай. Рішення прийнято для того, щоб учні не пересікалися із виборцями під час місцевих виборів. У коментарі «Слово і діло» політолог Віталій Бала зазначив, що порядок проведення виборів у загальноосвітніх школах треба переглянути з урахуванням ризиків, виявлених під час епідемії.

«Це дуже позитивне рішення про канікули - рішення на випередження, але чи знизить це показники захворюваності на ковід ми зрозуміємо після того, як вибори відбудуться. Але добре, що про це думають наперед», - сказав Бала.

Експерт заявив, що 10 днів до проведення місцевих виборів достатній для того, щоб підготувати приміщення для голосування відповідно до санітарних умов.

«Певно, що це рішення опирається на якісь розрахунки і прогнози. Це позитивно, що вибори і навчальний процес розвели. Взагалі це питання щодо голосування в школах постало тільки тоді, коли ми стикнулися із епідемією. Але має буде порядок, як проводити такі заходи в загальноосвітніх закладах», - сказав він.

Бала додав, що після виборів також необхідно привести в порядок приміщення, щоб діти змогли повернутися в безпечні умови.

Нагадаємо, осінні канікули в школах у МОН пропонують розпочати в четвер, 22 жовтня, і закінчити у п’ятницю, 30 жовтня, тобто не пізніше, ніж за два дні до виборів і завершити не пізніше, ніж через три.

Місцеві вибори призначено на 25 жовтня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: