Пандемія коронавірусу: в яких країнах посилюють заходи безпеки через Covid-19

Читать на русском

Кількість хворих на коронавірус в Україні збільшується щодоби, а «червоні» зони розростаються щотижня. Так 9 жовтня захворювання виявили у 5 804 осіб, зафіксовано 89 летальних випадків. Про другу хвилю пандемії говорять у багатьох державах, де також зростає кількість випадків Covid-19. У списку країн «червоної» зони за рівнем поширення коронавирусу потрапили Чорногорія, Іспанія, Франція та Чехія. «Слово і діло» подивилося, як країни світу посилюють обмежувальні заходи і яким чином намагаються знизити кількість хворих.

У більшості європейських країн уряди змушені посилити обмежують заходи через пандемію коронавируса.

У зону ризику потрапили столиці Австрії і Угорщини. Після повернення з Відня і Будапешта громадянам треба буде представити негативний ПЛР-тест або відправитися на карантин на два тижні.

У Німеччині посилять заходи безпеки в регіонах, де виявляють понад 35 хворих на 100 тисяч осіб протягом тижня: число учасників заходів в закритих приміщеннях буде обмежено 25, на відкритому повітрі – 50. Такі обмеження вже діють в Баварії, крім того, в цьому регіоні вводиться обов'язкове носіння масок, а для ресторанів запровадження комендантської години з 23.00 до 6.00.

У Великій Британії зросли штрафи за порушення режиму самоізоляції. У перший раз порушники повинні будуть заплатити 1 000 фунтів, а за повторне порушення – до 10 тис. фунтів. Таке рішення було прийнято після дослідження, яке показало, що занадто мало людей добровільно дотримуються правил самоізоляції.

У Бразилії як і раніше дуже високий рівень захворюваності. Влада Манауса закрила місцевий пляж, на 30 днів заборонили масові заходи і обмежили години роботи магазинів і ресторанів. Після того як в місті в квітні-травні спалах Covid-19 призвів до того, що на кладовищах не встигали ховати померлих від коронавирусу, з'ясувалося, що до вересня у 6% жителів міста є антитіла до Covid-19. Місцеві жителі зітхнули з полегшенням, бо вирішили, що нарешті мають груповий імунітет. Але ні, в жовтні крива захворюваності знову поповзла вгору.

В Ірані в кінці вересня оголосили про початок третьої хвилі поширення COVID-19 після того, як число виявлених випадків інфікування перевищила 3 тисячі осіб на добу. Президент Ірану оголосив про посилення карантинних заходів і про запровадження штрафів за відсутність захисної маски. Регіональна влада отримали повноваження запроваджувати карантин на місцевому рівні. Заходи можуть включати закриття шкіл, університетів, семінарій, мечетей, кафе, спортивних і культурних об'єктів, перукарень тощо. Раніше в країні були скасовані масові ходи під час одного з наймасовіших в світі релігійних свят Арбаін.

В Індії вже більше 6 млн хворих. За добу офіційно фіксують понад 80 тис. нових хворих. Влада побоюється, що до чергового сплеску коронавируса може привести святкування індійського нового року Двалі, яке в цьому році починається 14 листопада. Протягом п'яти днів люди моляться, роблять покупки, ходять в гості до своїх літніх родичів. Не виключено, що Двалі може сприяти збільшенню захворюваності. Однак повністю заборонити святкування влада поки не наважується.

У Південній Кореї школи і дитсадки працюють частково і 11 жовтня фахівці вивчать епідемічну ситуацію. З 1 по 5 жовтня країна відзначає національне свято Чхусок, коли мільйони корейців відвідують старших родичів по всій країні і провідують могили предків. У країні запровадили більш суворі обмеження з 28 вересня по 11 жовтня. МОЗ країни закликало жителів проводити онлайн зустрічі з родичами, а передсвяткове прибирання могил доручити відповідним службам.

Раніше «Слово і діло» писало, що Україна оновила список «червоних» і «зелених» країн.

Також ми писали, що 9 жовтня на планеті зафіксовано антирекорд за кількістю нових випадків зараження коронавирусною інфекцією з початку пандемії. Найбільшу кількість нових випадків зараження коронавірусом зафіксовано в Індії, Бразилії та США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: