Київ звернувся до Кабміну через нестачу COVID-ліжок в столиці

Читать на русском
У лікарнях Києва закінчуються місця для хворих коронавірусом. Влада столиці просить надати ліжковий фонд в державних медустановах.
kyivcity.gov.ua

У лікарнях Києва закінчуються місця для хворих коронавірусом. Влада столиці просить надати ліжковий фонд в державних медустановах.

Про це заявив мер столиці Віталій Кличко на брифінгу в п'ятницю, 9 жовтня.

Друга хвиля коронавірусу: чи витримає медична система чергові антирекордиДля попередження повного локдауну треба розробляти альтернативні сценарії, проте варто враховувати і можливі маніпуляції даними та психологічну виснаженість населення.

За його слова, на сьогодні в Києві є понад 2,5 тисячі ліжок для хворих на COVID-19 в 20 медустановах. При цьому заповнюваність цих місць - вже понад 70%.

«Я звертаюся до прем'єр-міністра та міністра охорони здоров'я виконати задекларовані обіцянки. І надати ліжковий фонд і фахівців для лікування хворих коронавірусом в державних медустановах, розташованих в Києві. Йдеться про заклади Національної академії медичних наук, МОЗ та відомчих медичних закладах. Ці установи, підкреслю, знаходяться в столиці. І не можуть залишатися осторонь і не надавати киянам необхідну допомогу», - заявив Кличко.

Він додав, що в Києві збільшується кількість хворих, які потребують госпіталізації. На сьогодні в стаціонарах столичних медзакладів лікуються 1675 хворих коронавірусом, з них 36 дітей. 338 пацієнтів - у важкому стані, 527 отримують кисневу підтримку, 46 - під апаратами ШВЛ.

Крім того, ще 140 пацієнтів знаходяться в лікарнях з підозрою на коронавірус. Пневмонію в лікарнях Києва лікують 574 хворих.

Нагадаємо, в Києві 9 жовтня вперше за весь час пандемії кількість COVID-хворих за добу перевищила 500.

Черговий антирекорд був зафіксований і по Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: