У Кабміні погрожують звільнити відповідальних за затримки доплат лікарям

Читать на русском
В областях, де з якихось причин не виплатили медикам надбавки до зарплати, можуть початися звільнення - в тому числі серед голів ОДА.

В областях, де з якихось причин не виплатили медикам обіцяні в вересні надбавки до зарплати, можуть початися звільнення - в тому числі серед голів ОДА.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на нараді з керівництвом областей і РНБО, повідомляє пресслужба Кабміну в п'ятницю, 8 жовтня.

Сьомий місяць роботи Кабміну: як міністри виконують обіцянкиМаксим Степанов виконав обіцянку збільшити кількість ПЛР-тестів на коронавірус, а Владислав Криклій – закупити камери для доріг.

За його даними, доплати за вересень ще не отримали лікарі в 160 лікарнях України, які працюють з COVID-19.

Шмигаль попросив міністра охорони здоров'я Максима Степанова підготувати інформацію, на підставі якої Кабмін звернеться до Офісу президента з вимогою притягнути до дисциплінарної відповідальності відповідних глав ОДА.

Крім того, буде ініційовано звільнення відповідних керівників Департаментів охорони здоров'я, додав прем'єр.

«Лікарі чекали грошей, при тому, що вони були виділені. НСЗУ підписувала контракти цілодобово і без вихідних. Якщо люди на місцях не хочуть працювати, будемо вдаватися до жорстких заходів», - сказав Шмигаль.

Нагадаємо, глава МОЗ Максим Степанов сьогодні заявив, що майже всі лікарні України вже отримали кошти на виплату доплат медикам за вересень. У деяких установах медикам вже перераховують доплати авансом за жовтень.

«Слово і діло» вивчало, чи пов'язані надбавки лікарям з майбутніми виборами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: