У РНБО назвали відмінності нового перемир'я на Донбасі

Читать на русском
Перемир'я на Донбасі з 27 липня відрізняється від попередніх відсутністю обстрілів з важкого озброєння і втрат серед ВСУ.
flickr.com / ministryofdefenceua

Перемир'я на Донбасі, яке почало діяти з 27 липня, відрізняється від попередніх відсутністю обстрілів з важкого озброєння і втрат серед ВСУ.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Ради національної безпеки і оборони 3 серпня.

Перемир’я на Донбасі: чи довго протримається режим припинення вогнюДомовленості про перемир’я тривали близько 20 хвилин до першого порушення режиму тиші з боку росіян, тому його не можна рахувати досі активним, вважає експерт.

Як відзначили в РНБО, режим припинення вогню на Донбасі дотримується вже тиждень. При цьому поодинокі випадки його порушення не мають системного характеру.

«На відміну від попередніх «різдвяного», «хлібного», «шкільного» і багатьох інших оголошених припинень вогню, які налічували кілька днів, сьогодні триває вже сьомий день перемир'я без пострілів з важкого озброєння і бойових втрат», - йдеться в повідомленні.

У РНБО нагадали, що до перемир'я більшість обстрілів з боку бойовиків було з важкого озброєння - артилерії, мінометів, протитанкових ракетних комплексів, а також безпілотних літальних апаратів і снайперської зброї. Щотижневі втрати сил ООС становили 2 загиблих і 6-8 поранених. Таких же втрат зазнав і противник.

Нагадаємо, режим припинення вогню був узгоджений ТКГ і почав діяти з 27 липня. Щодоби на Донбасі фіксують 1-2 ворожих обстріли. Абсолютної тиші не було поки жодного дня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: