Україна на саміті з ЄС підписала угод майже на 400 млн євро – Шмигаль

Читать на русском
Україна на саміті з Європейським союзом в Брюсселі підписала з ЄС і Європейським інвестиційним банком п'ять угод на 390 млн євро.
kmu.gov.ua

Україна на саміті з Європейським союзом в Брюсселі підписала з ЄС і Європейським інвестиційним банком п'ять угод на 390 млн євро.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в Facebook вранці 7 жовтня.

Зеленський запевнив, що безвізу з ЄС нічого не загрожуєПрезидент України Володимир Зеленський заявив, що безвізовий режим з Європейським союзом нічого не загрожує. Він також запевнив, що Україна все критерії для збереження безвізу.

«За участю президента України Володимира Зеленського та представників уряду в Брюсселі було досягнуто нових домовленостей і підписано важливі угоди на загальну суму 390 млн євро», - написав він.

Серед них - угоди з Євросоюзом:

10 млн євро в рамках угоди «Кліматичний пакет для стабільної економіки в Україні» (кошти будуть спрямовані на заходи з розвитку ресурсно ефективної, чистої і конкурентоспроможної економіки, зокрема шляхом підтримки енергоефективності місцевого малого та середнього бізнесу, підтримки місцевих громад та створення спільного ресурсного центру з питань кліматичних інновацій між Україною та ЄС).

30 млн євро передбачені угодою «Програма ЄС «Міцні регіони»(на допомогу східним областям України для подолання негативних наслідків пандемії та агресії РФ).

20 млн євро будуть спрямовані на розвиток сприятливого середовища для роботи громадянського суспільства і залучення його до політичних процесів.

Ще дві угоди підписані з Європейським інвестиційним банком:

300 млн євро в рамках угоди про фінансування проекту «Енергоефективність громадських будівель в Україні» будуть залучені для реалізації заходів, спрямованих на вдосконалення процесу термомодернізації громадських будівель в Україні (теплоізоляція дахів, підвалів і стін, установка енергоефективних вікон, освітлення, інвестиції в поновлювані джерела енергії ).

30 млн євро позики, передбачені гарантійною угодою «Логістична мережа (Модернізація і цифровизация Укрпошти)» підуть на закупівлю сортувального обладнання та створення трьох сортувальних об'єктів (зокрема, будівництво хаба у Львові) і 22 сортувальних депо в цілому і на впровадження систем автоматичного відстеження пересування вантажів.

«Крім того, були окреслені подальші кроки активного співробітництва та взаємодії між Україною та ЄС. Серед них і якнайшвидше підписання угоди про спільний авіаційний простір, і «промисловий безвіз», і спільна оцінка у 2021 році досягнень Україною цілей Угоди про асоціацію, що є відправною точкою до її наступного оновлення», - додав Шмигаль.

Нагадаємо, 6 жовтня в Брюсселі відбувся саміт Україна-ЄС.

«Слово і діло» вивчило результати попередніх зустрічей саміту з Євросоюзом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: