ОБСЄ за добу зафіксувала 42 порушення «режиму тиші» на Донбасі

Читать на русском
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ за добу зафіксувала 42 порушення режиму тиші на Донбасі, більшість з яких були в Донецькій області.
Фото - «Слово і діло».

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ за добу зафіксувала 42 порушення «режиму тиші» на Донбасі, більшість з яких були у Донецькій області.

«У Донецькій області СММ зафіксувала 32 порушення режиму припинення вогню, в тому числі 14 вибухів невизначеного походження. Більшість порушень режиму припинення вогню сталося поблизу Донецької фільтраційної станції, в тому числі 12 вибухів невизначеного походження і 14 пострілів і черг зі стрілецької зброї і великокаліберного кулемета», — про це сказано у звіті СММ ОБСЄ від 29 вересня.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський обіцяє зробити все, щоб закінчити війнуСказано 19 квітня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

У Луганській області СММ зафіксувала 10 порушень режиму припинення вогню (постріли зі стрілецької зброї), які, за оцінкою спостерігачів, були спрямовані на безпілотний літальний апарат (БПЛА) СММ малого радіусу дії, який пролітав в районах на схід від населеного пункту Артема (підконтрольний уряду, 26 км на північ від Луганська).

Як сказано у звіті, всього з початку перемир’я на Донбасі 27 липня СММ ОБСЄ зафіксувала 1 398 порушень режиму припинення вогню. Зокрема, 257 вибухів, 9 пролетіли невизначених боєприпасів, 3 спалаху дульного полум’я, 13 освітлювальних ракет, 1 116 черг і пострілів.

Нагадаємо, Вітольд Фокін заявив, що наразі не бачить доказів того, що на Донбасі ведеться війна між Україною і Росією.

У відповідь на це, у Верховній раді почали вимагати відкликати Фокіна зі складу ТКГ.

На заяву Фокіна відреагували також голова ОПУ Андрій Єрмак, очільник МВС України Арсен Аваков та в РНБО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: