Влада Саудівської Аравії частково відкрила Мекку для паломництва

Читать на русском
Влада Саудівської Аравії частково скасувала заборону на здійснення паломництва до головних ісламських святинь у Мецці.
Фото: АFР

Влада Саудівської Аравії частково скасувала заборону на здійснення паломництва до головних ісламських святинь у Мецці, яке через пандемію коронавірусу було під забороною близько семи місяців.

Про це повідомляє Daily Sabah.

Зазначається, що влада країни дозволила вірянам здійснювати т.з. умру (малий хадж – ред.), що передбачає відвідування Мекки та головної мечеті міста Масджид аль-Харам.

В той же час, торкатися священної Кааби, яка знаходиться у цій мечеті, паломникам не дозволяється – вони завішена чорною тканиною, яка прикрашена арабської каліграфією в золоті.

Наразі здійснювати малий хадж щодня можуть не більше 6 тисяч паломників, які проживають на території Саудівської Аравії. Доступ для прочан з інших країн буде заборонений до 1 листопада.

Місцеві мешканці, чий бізнес безпосередньо залежить від наявності паломників, позитивно сприйняли новину про дозвіл здійснювати малий хадж.

Нагадаємо, перший випадок інфікування коронавірусом у Саудівські Аравії зафіксували у березні. Вже у квітні країна запровадила жорсткий карантин та заборонила паломникам в’їзд до Мекки та Медіни.

Також ми писали, що Україна зацікавлена у розширенні співпраці із Саудівської Аравією у торговельно-економічній, сільськогосподарській, військово-технічній сферах та у галузі літакобудування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: