У МЗС пояснили, як отримати е-візу в Саудівську Аравію

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України роз’яснило спрощену процедуру отримання електронної візи в Саудівську Аравію.

Міністерство закордонних справ України роз’яснило спрощену процедуру отримання електронної візи в Саудівську Аравію.

Королівство Саудівська Аравія з 28 вересня 2019 року запровадило електронні багаторазові туристичні візи для громадян 49 країн, в тому числі і України. Віза буде видаватися для туристичних подорожей, паломництва до Кааби (умри) та ділових переговорів з терміном перебування 90 днів упродовж одного року.

Електронна віза в Саудівську Аравію коштує $118, не включаючи ПДВ (5%) та адміністративних послуг. Віза включає медичну страховку зі покриттям на суму більше $26 тисяч.

Візу можна оформити безпосередньо перед перетином кордону з Саудівською Аравією або на сайті Visit Saudi. Оплата можлива банківськими картками/системами прямих платежів: MasterCard, Visa, American Express, Union Pay, Apple Pay.

Оформлення візи за допомогою апаратів самообслуговування здійснюється після прибуття в саудівських аеропортах імені короля Халеда в Ер-Ріяді (RUH); імені короля Абдулазіза в Джидді (JED); імені короля Фагда в Даммамі (DMM); імені принца Мухаммада бін Абдулазіза у Медині (MED); а також у пункті пропуску на мосту імені короля Фагда на кордоні з Бахрейном та у пункті перетину Аль-Батха на кордоні з ОАЕ.

Для оформлення візи потрібно мати оригінал паспорту, термін дії якого завершується не раніше, ніж шість місяців від дати в'їзду до Саудівської Аравії, адресу проживання. Неповнолітні мають супроводжуватися батьками або опікунами.

Для проведення хаджу та умри в період хаджу необхідно отримати релігійну візу в посольстві Саудівської Аравії в Києві. Немусульманам заборонено відвідання міст Мекка та Медина.

За кожний день перевищення терміну перебування в Саудівській Аравії передбачено штраф у розмірі $27. У разі порушення правил в'їзду та перебування, порушник притягується до відповідальності згідно з саудівським законодавством та депортується з країни за свій рахунок.

До Саудівської Аравії категорично заборонений ввіз свинини та продуктів з неї, антирелігійної літератури, матеріалів порнографічного чи еротичного характеру. За контрабанду наркотиків передбачена смертна кара.

Нагадаємо, Естонія скасувала безкоштовні довгострокові візи для українців.

А Україна і Шрі-Ланка погодили безвіз для дипломатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: