Саудівська Аравія знизить видобуток нафти

Читать на русском
Зниження видобутку з грудня необхідно для стабілізації ринку. З жовтня один барель сирої нафти втратив п'яту частину вартості.

Саудівська Аравія має намір з грудня знизити видобуток нафти.

Як пише «Слово і Діло», про це міністр енергетики країни Халед бен Абдель Азіз аль-Фалех повідомив у понеділок, 12 листопада, на конференції.

За словами міністра, «технічний аналіз» вказав на необхідне зниження в обсязі півмільйона барелів на день, щоб «стабілізувати ринок».

Напередодні члени Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) і представники, які не входять в об'єднання держав, провели зустріч у рамках конференції.

Учасники зустрічі заявили, що для коригування нафтовидобутку потрібні «нові стратегії», оскільки пропозиція в цей момент перевищує попит.

Конференція в Абу-Дабі проходить на тлі істотного зниження цін на нафту. 9 листопада вартість бареля марки Brent опустилася нижче 70 доларів вперше з квітня.

З жовтня один барель сирої нафти втратив п'яту частину вартості. Аль-Фалех відзначив високі запаси нафти і додав, що 25 країн-експортерів не дозволять подібній ситуації тривати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: