Україна приєднається до санкцій ЄС проти Білорусі – Кулеба

Читать на русском
Україна планує приєднатися до санкцій Європейського Союзу проти Білорусі, продемонструвавши політику солідарності з країнами Європи та білоруським народом.
Фото з відкритих джерел

Україна планує приєднатися до санкцій Європейського Союзу проти Білорусі, продемонструвавши, тим самим, політику солідарності з країнами Європи та білоруським народом.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своєму інтерв’ю ВВС-Україна.

Він зазначив, що планується запровадження лише персональних санкцій проти тих білоруських високопосадовців, які були внесені до санкційного списку ЄС. Економічних санкцій проти Білорусі з боку України не буде.

«Ми не плануємо атакувати. Ми не плануємо робити Білорусі ще гірше - ми бажаємо їй тільки добра. В нас немає в планах якогось ембарго, запровадження якихось обмежень на торгівлю», - розповів Кулеба.

Дипломат також додав, що посла України з Білорусі поки не відкликатимуть і припустив, що майданчик для перемовин ТКГ по Донбасу можуть перенести з Мінська.

Нагадаємо, раніше Дмитро Кулеба заявив, що Україна підтримує територіальну цілісність Азербайджану та стурбована ситуацією у Нагірному Карабасі.

Також очільник МЗС прокоментував позицію України щодо «інавгурації» Олександра Лукашенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: