Кулеба прокоментував позицію України щодо «інавгурації» Лукашенка

Читать на русском
Очільник МЗС України Дмитро Кулеба роз'яснив позицію України щодо невизнання Олександра Лукашенка президентом Білорусі.
Фото з відкритих джерел

Офіційна позиція України щодо невизнання Олександра Лукашенка президентом Білорусі повністю співпадає із заявою, яку зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своєму Twitter.

Про це повідомив сам Кулеба в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

Він зауважив, що будь-який коментар міністра закордонних справ, незалежно від того, де він був опублікований, є офіційною позицією держави.

Також Кулеба додав, що проведення «інавгурації» Лукашенка не робить його легітимним президентом Білорусі.

Дипломат підкреслив, що Олександр Лукашенко веде політику зближення з Росією. Це, в свою чергу, несе загрозу для України, оскільки ми маємо тисячі кілометрів спільного кордону з Білоруссю.

Саме тому, реагуючи на ситуацію в сусідній країні, Україна повинна в першу чергу опиратися на власні національні інтереси. А зараз головним національним інтересом для України є підтримка дружнього білоруського народу.

«Ми вважаємо, що коли держава має обирати між підтримкою влади, яка недружньо поводить себе до України і системно порушує права людини в своїй країні, і дійсно дружнім до нас білоруським народом, ми маємо бути на боці народу. І Україна дуже чітко це артикулювала – ми на боці білоруського народу. Ми усвідомлюємо ризики, але є моменти, коли потрібно проявляти принципи», - зауважив Кулеба.

Нагадаємо, Україна не визнала Лукашенка легітимним президентом Білорусі. Позиція України щодо ситуації в Білорусі повністю збігається з позицією країн ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: