Кулеба закликав ЄС надалі тиснути на Росію санкціями

Читать на русском
Кулеба зазначив, що Україна робить все, щоб врегулювати конфлікт на Донбасі мирним шляхом. Він сподівається, що ЄС буде продовжувати політику санкційного тиску на Російську Федерацію до виконання нею мінських домовленостей.
Фото: УНІАН

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що Україна докладає усіх зусиль, щоб врегулювати конфлікт на Донбасі мирним шляхом. Він сподівається, що ЄС й надалі буде продовжувати свою політику санкційного тиску на Російську Федерацію до повного виконання нею мінських домовленостей.

Про це міністр заявив під час візиту до Іспанії, передає РБК-Україна.

Найближчим часом відбудеться зустріч «нормандської четвірки», де Україна відстоїть свою позицію стосовно мінських домовленостей.

«Дуже сподіваємось, що Російська Федерація так само проявить політичну волю і зробить кроки, необхідні для того, щоб наші лідери отримали конкретні результати з цієї зустрічі. Але ми маємо чітко розуміти всі, що сьогодні ключ до миру в Україні знаходиться в Москві. Якщо Москва погодиться вивести свої війська з нашої території – ми швидко відновимо там нормальне життя», – наголосив Кулеба.

Нагадаємо, ЄС хоче продовжити санкції проти росіян за агресію в Україні.

Раніше Росія розширила санкційний список проти України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: