Кулеба розповів, про що домовився із Сійярто

Читать на русском
Україна і Угорщина 23 вересня домовилися про роботу трьох міжурядових груп в різних сферах.

Україна і Угорщина домовилися про роботу трьох міжурядових груп в різних сферах.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після зустрічі з главою МЗС Угорщини Петером Сійярто в ході брифінгу в середу, 23 вересня, в Закарпатській ОДА, повідомляє Укрінформ.

Посол Угорщини перерахував умови візиту Орбана в УкраїнуПрем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відвідає Україну з офіційним візитом після того, як будуть вирішені проблемні питання двосторонніх відносин.

«Ми досягли декількох домовленостей, поки будемо спільно працювати над тим, щоб успішно провели засідання три міжурядові групи - з питань національних меншин, з питань освіти і з питань транскордонного співробітництва, в рамках якої обговорюється розвиток нових КПП на кордоні», - сказав Кулеба.

За його словами, на Закарпатті він також домовився з Сійярто про невідкладне проведення бізнес-форуму українських і угорських компаній під егідою обох МЗС, а ще політики обговорювали розвиток туризму в Закарпатській області.

Зі свого боку Петер Сійярто зазначив, що угорці чекають великих результатів від роботи цих трьох міжурядових груп, про які була досягнута домовленість.

Нагадаємо, з 1 вересня в зв'язку з погіршенням ситуації з коронавірусом Угорщина закрила кордони для українців, однак не для всіх.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: