Раді рекомендують ухвалити закон щодо соцзахисту дітей-сиріт

Читать на русском
Комітет ВР рекомендував парламенту ухвалити за основу законопроект щодо соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Комітет ВР з питань молоді та спорту рекомендував парламенту ухвалити за основу законопроект щодо соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це повідомляє пресслужба Апарату Ради в п'ятниць, 2 жовтня.

«Члени Комітету розглянули проект Закону про внесення змін до Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» (щодо посилення соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування) №3862 на засіданні 30 вересня», - йдеться в повідомленні.

Законопроектом пропонується:

  • покласти обов'язки щодо здійснення плати за комунальні послуги та квартирної плати за житло, закріплене за дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, які не мають родичів і яким належить дане житло на праві спільної сумісної власності, на місцеві державні адміністрації за місцезнаходженням житла.

Дану норму закону комітет ВР схвалив.

У той же час комітет не підтримав пропозицію, яка стосується вступу до вишів дітей-сиріт на навчання поза конкурсом. Як аргументували представники комітету, за законодавством в Україні вступ відбувається на конкурсній основі для всіх.

Нагадаємо, Раді також пропонували збільшити виплати дітям з інвалідністю.

Раніше в Україні планували перерахувати розмір соцдопомоги на дітей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: