В Україні посилили соціальні гарантії дітям-сиротам

Читать на русском
ВР прийняла закон про підвищення соціальних гарантій дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.

Верховна рада прийняла законопроект №2494 про підвищення соціальних гарантій дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які перебувають під опікою чи піклуванням.

За відповідне рішення на засіданні у вівторок, 2 червня, проголосували 239 нардепів.

В Україні хочуть підвищити прожитковий мінімум: що раніше обіцяли політикиОпозиційна платформа обіцяла підвищити прожитковий мінімум до 7 тисяч гривень, а міністр соціальної політики – реформувати це поняття.

У законі сказано, що допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, буде надаватися в розмірі 2,5 прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, на дітей з інвалідністю, над якими встановлено опіку чи піклування - 3,5 прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Згідно з документом, розмір державної соціальної допомоги визначається як різниця між прожитковим мінімумом для сім'ї та її середньомісячним сукупним доходом.

Крім того, призначається державна соціальна допомога на догляд одиноким особам, які досягли 80-річного віку, і які за висновком лікарсько-консультативної комісії потребують постійного стороннього догляду.

Також законом передбачається збільшення на 20% прожиткового мінімуму для осіб, які проживають і працюють на території населеного пункту зі статусом гірського.

Нагадаємо, 14 січня Рада прийняла за основу проект закону №2494 про посилення соцгарантій дітям-сиротам. А в травні нардепи відправили його на доопрацювання.

1 червня Кабмін прийняв ряд рішень щодо захисту дітей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: