В Україні перерахують розмір соцдопомоги на дітей

Читать на русском
Кабінет міністрів на засіданні 22 липня схвалила перерахунок розміру соціальної держдопомоги на дітей.

Кабінет міністрів на засіданні 22 липня підтримав перерахунок державної соціальної допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування.

Про це повідомляє урядовий портал.

У Мінсоцполітики назвали реальну вартість прожиткового мінімумуНа сьогоднішній день реальна вартість прожиткового мінімуму в Україні становить 4,2-4,3 тис. грн.

Згідно з рішенням Кабміну, сума такої допомоги становитиме 2,5 розміру прожиткового мінімуму відповідного віку. На дітей з інвалідністю, над якими встановлено опіку чи піклування, - 3,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Крім того, ця постанова затверджує порядок обчислення середньомісячного сукупного доходу сім'ї для всіх видів державної соцдопомоги.

«З 1 липня призначення і виплата державної соцдопомоги малозабезпеченим сім'ям та допомоги на дітей одиноким матерям особам, у яких закінчився термін таких виплат в березні-червні, здійснюється тільки після подання нової заяви з необхідними документами і декларації про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соцдопомоги», - сказано в документі.

Така допомога призначається і виплачується, починаючи з липня 2020 року.

Сьогодні на засіданні Кабмін також схвалив зміни в правила реєстрації місця проживання дітей у віці до 14 років. Тепер зареєструвати дитину і зняти з реєстрації тепер можна в електронній формі.

Нагадаємо, уряд продовжив карантин в Україні до кінця літа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: