Дітям-сиротам можуть дозволити жити в прийомних сім'ях до 23 років

Читать на русском
Дітям-сиротам з інвалідністю можуть дозволити жити в прийомних сім'ях до 23 років. Відповідний законопроект з'явився в Раді.

В Україні хочуть дозволити дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які мають інвалідність, жити в прийомних сім'ях до 23 років.

Відповідний законопроект №3594 вніс до Верховної ради глава Кабміну Денис Шмигаль, повідомляється на сайті парламенту.

В Україні хочуть підвищити прожитковий мінімум: що раніше обіцяли політикиОпозиційна платформа обіцяла підвищити прожитковий мінімум до 7 тисяч гривень, а міністр соціальної політики – реформувати це поняття.

Зараз закон обробляється в комітеті.

Документ пропонує змінити Сімейний кодекс і ЗУ «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування».

Дані зміни дозволять дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які мають інвалідність, проживати і виховуватися в прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу до 23-річного віку.

При цьому дозвіл на проживання буде діяти незалежно від того, навчаються вони в установах професійної (професійно-технічного) освіти, установах вищої освіти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні хочуть на 50% збільшити розмір соціальної допомоги дітям з інвалідністю, які постраждали від вибухонебезпечних предметів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: